Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jót tesz a hangulatnak és méregtelenít
  2024-03-12 22:16:00, kedd
 
 



Jót tesz a hangulatnak és méregtelenít is : zöld kávé
Nagyon sokféle kávé megtalálható a piacon. Az utóbbi időszak egyik legnagyobb slágere talán a zöld kávé, amely számos egészségvédő hatással rendelkezik. A hagyományos kávék különféle folyamatokon esnek keresztül, míg eljutnak a boltok polcaira. Maga a pörkölés megváltoztatja a kávébab aromáját, ízét, tápanyag-koncentrációját, ezzel ellentétben a zöld kávét nem pörkölik, és nyers állapotában marad, így az összes tápanyagot megőrzi, ami csak benne van.

A zöld kávé többek között fokozza az anyagcserét, segít a stressz legyőzésében, illetve a fogyást is megtámogatja. Mutatjuk, hogy miért is olyan egészséges kávéalternatíva a zöld kávé, és miért fogyasszuk rendszeresen!

A zöld kávé tehát megtámogatja a fogyás folyamatát.
Hogyan?
A zöld kávé gazdag forrása a klorogénsavnak, amely segít a szervezetnek a zsírégetésben. Ezen kívül csökkenti a szénhidrátok felszívódását és megakadályozza, hogy a vércukorszint túlságosan megemelkedjen. Az anyagcserére is pozitívan hat. Ezek a hatások pedig mind-mind elősegítik a fogyást.

A zöld kávéban található klorogénsav tehát stabilizálja a vércukorszintet és fokozza az inzulinérzékenységet. Emellett csökkenti a zsírfelhalmozódást és a gyulladást, valamint javítja a vércukorszintet, és ezzel a 2-es típusú cukorbetegség előzhető meg.

A zöld kávéra a vérnyomás szabályozásában is számíthatunk, ugyanis csökkenti a magas vérnyomást, és ezzel optimalizálni tudja a szív egészségét. A tápanyagai segítenek az erek kitágításában, és csökkenteni tudják a kortizol, azaz a stresszhormon szintjét, amelyről köztudott, hogy vérnyomásnövelő hatással bír. Ha szeretnénk a vérnyomásunkat kordában tartani, akkor mindenképpen próbáljuk ki a zöld kávét.

A zöld kávé tehát klorogénsavat is tartalmaz, amely remek antioxidáns hatással is rendelkezik. Elősegíti a bőrsejtek regenerálódását, és lassítja a finom vonalak és mélyebb ráncok megjelenését. Emellett védelmet jelent a bőr számára a káros hatású UV-sugarakkal szemben is. Elősegíti az bőrsejtek regenerálódását, ezért bőrápoló termékekben is használják a zöld kávét.

A zöld kávéban lévő antioxidánsok fokozzák a kognitív és a pszichomotoros teljesítményt is, és ezzel akár az Alzheimer-kór is megelőzhetővé válik.

A koffein hatására dopamin szabadul fel a szervezetben, ami segít fokozni a hangulatot, de az agy működését is javítja, és a figyelmet is növeli.

Koffeintartalma növeli a dopamin felszabadulását, az agyi hírvivőkét, amelyek növelik a hangulatot, a figyelmet, az éberséget, és javítják az agy működését.

A zöld kávébab természetes méregtelenítőként is működik, segít kiüríteni a méreganyagokat, a szennyeződéseket, a felesleges zsírt és a koleszterint a szervezetből. Támogatja az immunrendszert és optimalizálja az általános egészséget és jóllétet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szennyeződéseket, szabályozásában, vércukorszintet, kávéalternatíva, koffeintartalma, regenerálódását, felszabadulását, koncentrációját, vérnyomásnövelő, pszichomotoros, klorogénsavnak, immunrendszert, megváltoztatja, vérnyomásunkat, megakadályozza, méreganyagokat, cukorbetegség, antioxidánsok, megemelkedjen, teljesítményt, megelőzhetővé, klorogénsavat, vércukorszint, optimalizálni, stresszhormon, kitágításában, felszívódását, optimalizálja, zsírégetésben, méregtelenít, megtalálható, rendszeresen, szervezetnek, stabilizálja, megtámogatja, számíthatunk, utóbbi időszak, zöld kávé, hagyományos kávék, boltok polcaira, pörkölés megváltoztatja, kávébab aromáját, zöld kávét, összes tápanyagot, stressz legyőzésében, fogyás folyamatát, szénhidrátok felszívódását, vércukorszint túlságosan, hatások pedig, zöld kávéban, 2-es típusú, zöld kávéra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png nő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  A sors  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ágai Ágnes – Csendélet  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Akarat  Png kutya  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Fehér virág  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png lepke  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Png ház  Őrizkednünk kell...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Idő  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Fehér virág  Nem méltó hozzád  A másik dolog,  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Hiányzik  Fekete István - Akác  s immár én is felragyogva, ért...  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Nem számIt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Radikális szeretet  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Kaffka_Margit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  Png csokor  Esti kép  Reménység és erő Krisztustól e...  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Esti kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
utóbbi időszak, zöld kávé, hagyományos kávék, boltok polcaira, pörkölés megváltoztatja, kávébab aromáját, zöld kávét, összes tápanyagot, stressz legyőzésében, fogyás folyamatát, szénhidrátok felszívódását, vércukorszint túlságosan, hatások pedig, zöld kávéban, 2-es típusú, zöld kávéra, vérnyomás szabályozásában, magas vérnyomást, szív egészségét, tápanyagai segítenek, erek kitágításában, stresszhormon szintjét, vérnyomásunkat kordában, bőrsejtek regenerálódását, finom vonalak, káros hatású, pszichomotoros teljesítményt, koffein hatására, dopamin felszabadulását, agyi hírvivőkét, zöld kávébab, felesleges zsírt, általános egészséget, szennyeződéseket, szabályozásában, vércukorszintet, kávéalternatíva, koffeintartalma, regenerálódását, felszabadulását, koncentrációját, vérnyomásnövelő, pszichomotoros, klorogénsavnak, immunrendszert, megváltoztatja, vérnyomásunkat, megakadályozza, méreganyagokat, cukorbetegség, antioxidánsok, megemelkedjen, teljesítményt, megelőzhetővé, klorogénsavat, vércukorszint, optimalizálni, stresszhormon, kitágításában, felszívódását, optimalizálja, zsírégetésben, méregtelenít, megtalálható, rendszeresen, szervezetnek, stabilizálja, megtámogatja, számíthatunk, koleszterint, szervezetből, folyamatokon, megjelenését, mindenképpen, legyőzésében, egészségvédő, anyagcserére, szervezetben, szénhidrátok, csökkenteni, állapotában, hangulatnak, klorogénsav, rendelkezik, anyagcserét, termékekben, ellentétben, természetes, hagyományos, antioxidáns, egészségét, vérnyomást, gyulladást, egészséges, egészséget, hírvivőkét, hangulatot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.